Witte golvende laag over de afbeelding Witte golvende laag over de afbeelding

Nieuwe e-bike uitprobeeracties in Twente

In het voorjaar is Twente Fietst! gestart met een aantal e-bike uitprobeeracties in verschillende gemeenten. In de maanden september en oktober gaan volgens dezelfde formule in diverse andere gemeenten deze acties van start. 

In het voorjaar is Twente Fietst! gestart met een aantal e-bike uitprobeeracties in verschillende gemeenten. In de maanden september en oktober gaan volgens dezelfde formule in diverse andere gemeenten deze acties van start. Op zaterdag 16 september a.s. vindt deze plaats in het centrum van Rijssen (gemeente Rijssen-Holten); de week erop, 23 september, is het centrum van Nijverdal (gemeente Hellendoorn) aan de beurt. Nadere berichtgeving over de acties in andere gemeenten volgt op korte termijn.

De e-bike uitprobeeracties zijn bedoeld om inwoners kennis te laten maken met deze populaire fiets. Om zelf te ondervinden welke voordelen een e-bike kan bieden op gebied van snelheid en grotere afstanden, kan deze gratis voor meerdere dagen worden gebruikt. De aanwezige fietsenwinkels maken hiervoor graag een afspraak met u.

De e-bike uitprobeeracties worden in een samenwerking tussen Marketing Oost, een aantal lokale fietsenwinkels, gemeenten en Twente Fietst! (provincie Overijssel) georganiseerd. De eerdere acties in Borne, Almelo en Enschede laten een toename van aanschaf en gebruik van e-bikes in Twente zien. Dit draagt positief bij aan gezondheid, milieu en de bereikbaarheid van Twente en steden/dorpen in het bijzonder.

Bekijk hier de actiefolder van de uitprobeeractie in Rijssen.

Bekijk hier de actiefolder van de uitprobeeractie in Nijverdal.