Witte golvende laag over de afbeelding Witte golvende laag over de afbeelding

Fietsen naar het werk loont!

Financieel worden beloond door de fiets te pakken naar het werk. Voor medewerkers die in Twente werken wordt dat binnenkort werkelijkheid. De actie Fietsmaatjes is in het leven geroepen en beloont werknemers voor iedere keer dat zij naar hun werk fietsen. Het doel is om het fietsgebruik in woon-werkverkeer te stimuleren en het autogebruik te verminderen. 

Met Fietsmaatjes stimuleren collega’s elkaar om naar het werk te fietsen. Het team wordt samengesteld door een ervaren fietser (buddy) en bestaat uit collega’s die met de auto komen en vaker willen fietsen. Buddy én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning, met deze actie die door Twente Mobiel wordt georganiseerd.  

Fietsen is gezond 

René Teeuwen, projectleider van Fietsmaatjes: “Fietsende medewerkers bieden veel voordelen voor bedrijven. Zo zijn fietsers minder vaak ziek dan niet-fietsers. Dit scheelt gemiddeld 1 à 2 dagen per jaar. Fietsen is gezond, goed voor het milieu en nu is het dus mogelijk om er geld mee te verdienen!”

Twente breed

De afgelopen periode is de actie op een aantal Twentse bedrijventerreinen getest en vanwege het succes is besloten de actie Fietsmaatjes groot in te zetten. Automobilisten die de fiets willen pakken, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.timreist.nl/fietsmaatjes. Naast de werknemer, meld ook de werkgever zich aan. Vanaf 4 december is het zover en worden de fietsers 5 maanden lang beloond voor iedere gefietste dag.

Betere bereikbaarheid

Twente Mobiel richt zich onder meer op het verminderen van de drukte in de spits rondom het Twentse wegennet. Fietsmaatjes is daar het nieuwste voorbeeld van. Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit. Rijk, regio en bedrijfsleven streven samen naar een goede bereikbaarheid voor iedereen.

Meer informatie over Fietsmaatjes is te vinden op www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes.